Trofazni pretvarači on-grid

Trofazni pretvarači on-grid

Trofazni pretvarači on-grid, također poznati kao trofazni solarni pretvarači, koriste se u solarnim elektrana koje su spojene na električnu mrežu, odnosno "on-grid" sustave. Njihova glavna funkcija je pretvaranje istosmjernog (DC) električnog napona koji se generira iz solarnih panela u izmjenični (AC) napon koji se koristi u kućanstvima i poslovnim objektima.

Trofazni pretvarači on-grid su dizajnirani tako da usklađuju generirani solarni napon s parametrima mreže na koju su spojeni. To uključuje usklađivanje faze, frekvencije i napona s mrežom kako bi se osigurala sigurna i učinkovita distribucija solarne energije. Oni također imaju ugrađene zaštitne funkcije kako bi se spriječilo oštećenje mreže, pretvarača i solarnih panela u slučaju preopterećenja ili nestabilnosti.

Trofazni pretvarači on-grid obično imaju visoki stupanj učinkovitosti kako bi se maksimizirala konverzija solarnog napona u koristan izmjenični napajanje za mrežu. Također su opremljeni praćenjem maksimalne snage (MPPT) tehnologije kako bi se postigla maksimalna proizvodnja energije iz solarnih panela u svim uvjetima osvjetljenja.

Ovisno o veličini i konfiguraciji solarnog sustava, trofazni pretvarači mogu biti pojedinačni uređaji ili sastavljeni od više modula koji rade zajedno. Njihov izbor ovisi o ukupnoj instaliranoj snazi solarnih panela i potrebama korisnika.

Važno je napomenuti da se trofazni pretvarači on-grid koriste samo u sustavima koji su spojeni na električnu mrežu. Ako želite koristiti solarnu energiju izvan mreže (off-grid sustav), tada se koriste drugi tipovi pretvarača, poput off-grid invertora ili hibridnih invertora.

Još uvek nema dostupnih proizvoda.

Samo nastavite! Još proizvoda će se pojaviti ovde čim se budu dodali.