Skip to content Skip to footer

Поузданост опреме и квалитетне перформансе гарантују брз поврат улагања

Сваки инвеститор сања о ефикасном и несметаном раду фотонапонског система. Стога, стратегија за добијање електричне енергије од сунца мора бити добро анализирана у фази пројектовања. Веома је важно пажљиво проверити квалитет појединих компоненти фотонапонског система.

Запамтите да се његов просечан радни век процењује на 25 година. Да би се исплатила средства уложена у фотонапону, у просеку, после 6-8 година, потребно је изабрати фотонапонске панеле и инверторе са добрим параметрима: ефикасношћу, брзином рада и компатибилношћу са осталим елементима система.

Дужина и обим гаранције или репутација произвођача такође заслужују пажњу. „АмонРа Енерги“ АД снабдева производе светских и реномираних произвођача, чиме гарантује висок квалитет и поузданост.

Правилан рад фотонапонског система такође зависи од дизајна. Нетачна процена носивости или површине крова, као и неодговарајућа инсталација каблова, може довести до потребе прилагођавања дизајна система у фази уградње, што може довести до већих трошкова због кашњења у раду.

Такође је честа грешка инвеститора да бирају недоказане извођаче без искуства у индустрији. Како је популарност ПВ-а порасла, многи псеудо-специјалисти су се, нажалост, појавили на тржишту. Треба напоменути да се квалитет фотонапонског система изражава у његовом несметаном раду и способности да произведе електричну енергију без застоја, што заузврат чини повраћај улагања бржим.

Ово је такође важно у погледу пожара у фотонапонском систему или могућих пренапона. Стога, ако одлучите да инсталирате фотонапонски систем, научите тачно како фотонапонски систем функционише и унајмите поуздане професионалце да изведу пројекат.

Leave a comment